2008/02/22

Mond még egyszer, ha mered!

Helló, szia. - ha valaki ezt mondja nekem, akkor az úgy jön le, hogy köszön. Igen ez egy általánosan bevett dolog az emberek között. Úgy látszik akkorát változott a világ, hogy manapság egy léktérben tartózkodó EX-kollégák között nem szokás ezt tenni. De az is lehet, hogy az értelmiség lett oly módon gőgös, hogy rálépett a teljes butulás szépen csillogó mezsgyéjére. Sebaj!

Séta az utcán és alig van ember. Zombik és Szélsőségesek. Alig látni már `Józsefeket` (értsd talán második mese, persze az is szigorúan Csáth). Aztán ezt a torzult világot már a műholdvezérlésű topmodell klónhadsereg (ugye RE3) sem hiszem, hogy képes lesz megmenteni. Na meg, hogy egyre ritkábban találok olyan Józsefet, aki valóban József és nem alkoholista. Igen szép jövő.
- Fiam most már kellőképpen érett vagy, hogy beszéljek neked az Életről és az Emberekről. Vannak a zombik, a szélsőségesek és a Józsefek. Általában mindegyik alkoholista, de ki nem manapság? Ha bármihez kezdeni akarsz, számíts rá, hogy nincs éles határ a csoportok között. A zombi fajta arra vár, hogy kiélesítsék, aztán pusztíthasson. A szélsőséges fajta, beette magát a mindennapjainkba és megmondja, hogy mi a frankó (ez a legszimpatikusabb, leszámítva, hogy élet ellenes). Aztán van a vegetatív rákfene, az alkoholista, aki biztosítja, hogy ez a három kaszt fennmaradjon. Ő nagyon szelíd, nagy hatással nincs a dolgokra, csak töltőanyag a gépezetben. Teszi amit kell. Kiszolgál, tönkretesz, bölcs és minden helyzetben tudja, hogy mi a legfájdalmasabb választás (persze biztos, ami biztos - mert ő nagyon kemény - végig is megy rajta, aztán dráma). Na és a drámaleső szélsőség ráugrik és komédiát kreál a személyes sorsok tucatjaiból. Majd jön egy újabb dózis és minden kezdőik elölről.
Megértetted, amit mondtam?
- Igen, apa persze, csak azt nem értem, hogy miért jó ez egyáltalán bárkinek is?
- Na ez jó kérdés fiam...

Nincsenek megjegyzések: