2005/10/06

házidolgozatok

Na szóval éppen ideje lenne faragni valamit a lemaradásaimból így járatom az agyam mostanában a dolgokon. Van olyan, hogy tudománytörténet, meg olyan is, hogy filozófia. Mindkettőt házidolgozat leadásával tekinthetem letudottnak.
Tudománytörténet: valami olyan témát kerestem eddig, ami érdekel és hasznosíthatom életem során, ja és nem elcsépelt. És a mai napon bevillant a mindent tisztázó gondolat. Minthogy az éjszakáimat mindenféle gyünyörűséges gitár böngészésével töltöm, így kezdek tisztában lenni a technikai megoldásokkal és kölönbségekkel. Tehát a feladat adott - kell keresni egy konkrét technikai ujjítást és arról kell beszámolót készíteni.
Pl.: a floyd rose tremolo szülőattyának a története és a találmány hasznosságának bemutatása. Végigmenetelve a különböző nagy gyártók alkalmazási szokásain.

Filozófia: a tökéletes választás: A kisherceg most. Egy értekezés, amely filozófiai szemszögből közelíti meg a mesét, mely nem csak gyerekek számára íródott. És végig járja a helyszíneket, ahol kiemeli a mély, a felnöttek számára útként kikövezett normát. Belemegy a mű születésének környezetébe, gonbdolok itt, arra, hogy a második világháború borzalmai közepette íródott, szóval társíthatatlan. A mese szereplőinek tulajdonságai és azok párhuzamba állítása a kompleksz társadalmi normákkal, formákkal. És természetesen a szív, ami fajtól, nemtől és kortól független.
Szóval ezeket fogom kifejteni házidolgozat formájában. Remélem jönnek még a további ötletek és általam megbecsülésükhöz méltóan sikerűl megírnom őket.

Nincsenek megjegyzések: