2005/12/17

szeretném, ha szeretnéd

Na végre, egy élet közeli élmény. Figyelj jól és megtudhatod, hogy milyen csemegével kényeztetem manapság az ébredés után korgó bendőm.
Hozzávalók:
1 szelet átlagos vastagságú kenyér
1 rendes kenésnyi Bords Eve
1 rendes kenésnyi tejföl
felkockázott házi füstölt szalonna
vékony szeletekre vágott füstölt ló kolbász
1 apró fej lila hagyma
jó sok sajt
Szóval megkened a kenyeret. Mintha vajas kenyeret készítenél, aztán tejföllel megint meg kened ugyanúgy. Beágyazod a tejfölbe a finoman felvágott szalonna darabokat, aztán a kolbászt. A kolbász tetejére vékonyra vágott lila hagymát teszel szépen, majd reszelsz rá finom lyukú reszelővel sajtot. Behelyezed a sütőbe. Beindítod a sütőt úgy, hogy alul is és fölül is izzon a fűtőszál. Majd amikor úgy érzed kiszáradt a kenyér alja, átállítod, hogy csak fölülről jöjjön a meleg. Amint egy kicsit is pirulni kezdene a sajt elkészültél.

Megjegyzés: amennyiben suliba igyekszel a lila hagymát elhagyhatod. A lókolbász ízlés szerint helyettesíthető más húsalapú termékkel. Természetesen, ha bacon szalonna az a helyettesítő, akkor nincs szükség a füstölt házi szalonnára.

Tálalás kellemes „kis buddha” (virág) tea keverékkel, vagy számodra tetszőleges tea készítménnyel.

Az így kapott reggeli csemege garantáltan tesztelt. Az állagát tekintve kellemesen átsült, finoman ropogós, lágy, krémes belső ízharmóniával tölti meg a reggelt. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések: