2006/11/04

szinuszos a f*szom

Azt hiszed most tök jó, azt a következő pillanatban minden megváltozik más irányba kerül a cél és távolodni kezdesz tőle. Mint mikor egy hullámvasúton robogsz egy amolyan szinuszhullám lefelé süllyedő görbéjén. A világot hó lepi el, mindenki megdermed egy pillanatra és mikor végképp leoltják a lápát, hogy teljes legyen a káosz borítanak rá egy kis olajfestéket. Mint amikor a kiábrándult ember akinek semmi affinitása sincs az életéhez nyugtatót vesz be, hogy lendületbe jöjjön – csak gratulálni tudok egyetlenem.

Annyi a haszontalanság az életben, hogy észre sem vesszük, ha valami értékes. Egy csomó töltelék kerül a malacbélbe, úgy hogy majd szép pukkan. Azt amikor a serpenyőbe teszed szétnyílik és deformált alakot ölt. Na ez történik velünk is. A sok gondolatunk lassanként eldeformál minket és vakká tesz.
... ha cigi helyett gumit vennék, semmi gondom nem lenne az életben …
Nincs vallás, nincs politika, nincs társ, aki képes lenne felnyitni az ember szemét. Az egyetlen projekt amiben az ember végérvényesen magára van utalva. Jönnek ön jelölt tanácsadók, - pont mint én - akik megmondják a frankót és te csak bólogatsz, és közben azon gondolkozol vajon vágja-e, hogy elvesztetted a fonalat, vagy hogy amúgy most mi is történik pontosan körülöttem, mert valamibe irtó mélyen belecsöppentem. Ezek a kihívások azok amikkel teljesen felesleges foglalkozni.

Ha valami érdekel, nézz utána. Ha valaki tetszik hódítsd meg, vagy veszítsd el örökre. Ha valami nem jó, ne csináld. Ha valami jó, csináld annál gyakrabban. Minden ilyen egyszerű, csak az életet okoljuk azért, ha valamihez gyávák vagyunk, vagy túl bénák. Az élet önmagában lófasz sem, csak egy üres vászon, ha valamit kezdeni akarunk vele, hát meg kell fogni az ecsetet azt had szóljon. A legkomolyabb műalkotás, és pont azért mert mindenki szabadon művelheti és ez az ami befejezhetetlen. amíg él az alkotó, a műve formálódik vele együtt.

Barátaim, éljetek Életet! Fessétek tele a vászonotokat újra és újra. Ami meg a formákat illeti, azt hagyjátok magatokon kívül.
Az utcán elfér a sok szemét, idebent a lélek lakik.

Nincsenek megjegyzések: