2006/01/10

az élet császára

Na figyelj ide, képzeld el egy csomó dolog történt az utóbbi napokban. Rájöttem, hogy másként is lehet csinálni a dolgokat. Pénteken találkozás A-val, akivel eddig életemben egyszer sikerült eddig találkozni – az is két éve volt. Aztán irány a hajó LB27 koncert. F és Sz is lent volt a szokásos társaságon túl. Szombaton irány Kecskemét, dühöngő buli! Végre bátyám is velünk tartott. Jól éreztük magunkat. T-val sikerült reggel nyolcig tépni a húrokat. Csak ketten maradtunk legények talpon a vidéken. Na ébredés után iszonyat jóleső sörözés a vonaton. És itthon elájulás.
Mivel rég volt film ajánló, így most ami eszembe jut összeírom.
  • A héten megnéztem a Az élet csodaszép című gyönyörű filmet, ajánlom a figyelmedbe. Amikor összecsapnak a fejed felett a hullámok, tökéletes gyogyszer lehet ez a remekmű.
  • A Minden héten háború című film hiába amerikai, még így is szórakoztató és zseniális alkotás. Óckodtam tőle, de nem okozott csalódást - sőt!
  • Az élet szép egy olyan film, amit ne nézz meg, vidám vagy. Mindezeken túlmenően egy hihetetlenül tündéri film a háború borzalmaival párhuzamosan. A szereplők kiválasztása elsőosztályú. A film témájától általában meg kell vallanom, hogy herótom van már, mert minden évben készül valami huszadrangú feldolgozás. Ezért is örülök neki, hogy meg tudtak lepni egy ilyen remek filmmel, amit eszembe se jutna pocskondiázni.
Egyenlőre ennyi, ha még eszembe jut más is, akkor közlöm.
<önvallomás>
Talán úgy tűnhet, hogy szeretek fikázni, de szerintem ez így önmagában korántsem igaz, mert a jót is észreveszem. És ha olyannal találkozom, amiben megtalálom az értéket, még ha semmire sem tartom a történetet, az alkotót, azt elismerem és az a tiszteletet adom neki, amit megérdemel.
<önvallomás>
James Stewart Az élet csodaszép című filmben

Nincsenek megjegyzések: