2005/05/11

XP, mer hülye azér nem vagyok...

Erről van szó... Nyomatják az oltást a képünkbe vastag csövön! Például tegnapelött Frei dosszié - tök jó téma. A szírek bemutatása - ők is emberek, de ők szeretik a hazájukat. EUrópában pedig divat világpolgárnák állni és nem családot alapítani, nőknek csak kefélni, de sohasem szűlni... Meglepő volt látni az internetes kávézókat, erre külön fel is hívta a műsorvezető a figyelmet - mármint arra, hogy vannak. De a lényeget nem látta!
"Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van"
Adott egy Amerika és csatlósai által nyomorgatott történelmi nép. Aki még ad valamit a becsületére és a függetlenségére. És felveszi a harcot a zsarkoksággal... Ez nemes és követendő kéne hogy legyen számunkra is! De van egy kibaszott nagy bökkenő!
- Nem fogjátok kitalálni!
Elmondom! Az, hogy XP fut az arab internetkávézókban. Tehát forditsuk csak le a dolgokat! A fenyegetett arab világ fizet Amerikának a számítástechnikai fejlődésért, amit szent jóvátétellel Bush visszafordit és küldi az arcukba, csak nem pénz formájában! Ezt jól gecsináltátok, gratulálok nektek.
Az egész világ Amerika lábai elött hever! És közben senkinek sem jut eszébe, hogy ez nem más mit gyarmatosítás az IT divatos illúziója alatt! Idehaza is csak bohockodnak, a tenni tudók! De sebaj, majd ezt is túléljük valahogy!!!
"A Linux, Európa válasza a tengerentúli kapitalista zsarnokságra..."
Ez fodagja levelező ügyfeleimet... :) Nem tudom vajon hogy fogadják, eme megállapításomat! Én azt mondom legyünk bátrak és álljunk ellen a gyökereknek. Nincs semmilyük, na jó pénzük dögivel! De rothad az életük, és sajnos ezt vesszük át tőlük a leghamarabb! A mi életünk is kezd rothadó szagot árasztani...

Most fogom újra megpróbálni feltelepíteni a gépemre ezt a remek XP-t! Eddig nemes egyszerüséggel nem látott a telepítő winyót a gépben. BIOS upgrade, hátha javít a helyzeten...
Azt most az xterm-ben wget-tel húzom le csoporttársam ftp-jéről a cd image-t. Kiváncsian várom a további fejleményeket! A Windows Mesés világa tankönyv bebizonyította számomra, hogy simán működőképes a rendszer a gépemen... hát legyen! Ahogy nálam bölcsebb emberek mondták volt - a puding próbája az evés...
Íme még egy nyalánkság, ami megmosolyogni való! :)

Íme idézet a cikkből, ami eztán tényleg viharos:
"A Longhorn a jelenlegi ütemterv szerint 2006 elején fog megjelenni. A tervek szerint idén június végén elérhető lesz még egy bétaváltozat, majd júliusban a Longhorn béta 1-es verziója. Thurrot megállapítása szerint a Linux már most elég jó az átlag felhasználóknak, míg a Mac OS X számos tekintetben jobb, mint a Windows, mivel jobb technológiákat és sokkal több funkciót kínál. A szakember úgy véli, a Longhorn számos tekintetben még fejlesztési szinten, a konkurens operációs rendszerek mögött áll."

Van aki tud és van aki nem...de ha ez összekeveredik, az már politika!

Nincsenek megjegyzések: