2006/06/06

hát mindenesetre furcsa dolgok ezek...

Egy fontos gondolat fogalmazódott meg bennem a napokban. Lejegyzem, mert értékesnek tartom.

A párválasztás startkockájára állásnak a pillanatát modellezném, egy nők által közkedvelt élvezeti szer bevonásával. Ez maga a csiki torta – fincsi mi!?

Vannak a csoki torták, ilyenek is és olyanok is – mindegyik más egy picikét. És a nő tudja, hogy milyet szeret, vagy ha nem is tudja, de azzal tisztában van, hogy vannak tipikus nem tetsző csokitorták. Viszont a világ feneketlensége miatt rengeteg torta van, ami csábít.
És elérkezünk a kritikus pontra... Szemben találja magát a lány két (sok) tortával. Mindkettő gusztusos, és mindkettő kívánatos, de mégis van köztük egy hatalmas különbség.
Az egyik kókuszreszelékkel és finom dióval van meghintve tökéletes kompozícióban tálalva. Ami valljuk be ideális választás. Talán legbelül mindenkinek ez az álma.
A másik pusztán csoki torta, gusztusos és felkelti az érdeklődést. De amikor a lány közelebb lép, megpillantja rajta a nevét... Egy a sok közül, ami pusztán cukorsziruppal néhány szavas díszítéssel van tálalva.
És megszűnik a küzdelem, mert ezzel a gesztussal kilép az egy a tucatból. Nincs keresni valója a színpadon, mert ez személyre szóló megcímzett ajándék, annak a lánynak lett készítve akinek a neve rajta van. Más nem választhatja, mert személyre szólóan készült.

Van róla sejtésem, hogy a nők többsége melyiket választja. De ezt mivel nem vagyok nő nem osztanám meg. Viszont van egy újabb kedvelt lány a 'filmes világból', őt megmutatom.


Nincsenek megjegyzések: